Despre noi

Vama Veche (în turcă Yilanlîk iar în greacă Ofidaki) este o stațiune turistică ce aparține administrativ de comuna Limanu din județul Constanța. Vama Veche se află în regiunea Dobrogea, România, la mai puțin de un kilometru de granița cu Bulgaria. Localitatea a fost întemeiată în anul 1811 de găgăuzi, în limba cărora se numește Yilanlîk – „șerpăria”.

Majoritatea turiștilor care frecventau Vama Veche înainte de modernizarea șoselei și de deschiderea frontierei erau studenți, elevi sau persoane care doreau să se rupă de agitația orașului. Ulterior, turismul a evoluat, popularitatea locului a crescut iar mulți dintre vizitatori nu mai caută linște, ci distracție și petreceri. Strada principală, lângă care complexul nostru se află este plină cu localuri și terase renumite.

Rezervari 24/7:
0724.835.430

Aproape de țărmul din Vama Veche se află epava unei foste nave grecești, Akra Aktion, eșuată în 1981. În decursul anilor această epavă a fost folosită ca țintă de către Marina Militară iar din 2013 epava se află într-o stare foarte avansată de degradare.

Fiind zonă de frontieră, al cărei acces era limitat, Vama Veche nu era frecventată de turiști în perioada dictaturii comuniste. După revoluție și până la sfârșitul anilor 1990 era cunoscut ca fiind un cătun de pescari cu o plajă puțin cunoscută de către turiști, fiind preferată îndeosebi de către nudiști. În ultimii ani însă, datorită muzicii promovate de formația Vama Veche, localitatea a cunoscut un aflux puternic de turiști. Vama Veche și-a schimbat complet vechea înfățișarea prin apariția de construcții și spații comerciale noi. Aici s-a desfășurat anual, începând din anul 2003, festivalul de muzică rock Stufstock.

Casa la Nea’ Petrică oferă cazare și relaxare în Vama Veche de peste două decenii. Așadar pentru o experiență originală te așteptăm în condiții de cazare excepționale!